VARFÖR MÅSTE MAN TRÄNA GOLF?

Ja, det måste man så klart inte men jag tror att om man ska tycka golf är skoj är det viktigt att hela tiden känna att man utvecklas i den takt man själv önskar. Tyvärr är svingen inte som att lära sig cykla, det finns väldigt många "rörliga delar" i en sving och det krävs att man underhåller de med träning för att tajmingen ska sitta där. För att inte tala om närspelet och längdkänslan. Därför brukar man dela upp säsongen i olika delar:

  • Förberedelseperiod: December - mars. Här är det mest teknikträning som gäller, du utvärderar din säsong, Vad var bra? Vad kan bli bättre? Hur ska det bli bättre? Tillsammans går vi igenom din teknik och lägger upp en plan för att få fram en bra svingteknik inför nästa perid.Givetvis tränar du vidare med någon form att fysträning och rörlighetsträning.
  • Spel/tävlingsperiod: April - Oktober. Nu har du förhoppningsvis en sving som fungerar och du behöver bara underhållsträna den under sommaren. Nu är det närspelsträning och spelträning som gäller.
  • Viloperiod: November. Nu lägger du klubborna på hyllan ett par veckor så att du hinner bli sugen på golf igen. Kanske börjar du besöka gymmet nu och bygga upp kroppen för att möta en ny golfsäsong på bästa sätt.
Copyright © 2023 Boka din golflektion! / Design by sliceIT golf
Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår hemsida.